С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни

...
С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни
Коментари Харесай

Отпуснаха над 10 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха спомагателни средства в размер на над 10 млн. лева

Средствата са отпуснати за осъществяване на настоящи поправки на улици, замяна и реорганизация на водопроводи и мостови уреди и други предпочитани обекти за 14-те общини в региона.

По бюджета на община банско са преведени 937 950 лева за главен ремонт на съществуващо езеро, зелени площи, парково осветяване и алейна мрежа към езерото в градския парк.

Община Белица получава 850 000 лева за план " Обновяване на площади и паркови пространства в Белица и селата Бабяк, Горно Краище и Дагоново.

С над 1 млн. лева.  ще се реконструират и ще се правят настоящи поправки на улици в селата Брезница, Буково, Корница, Господинци, Борово и Лъжница в община Гоце Делчев.

Община Сатовча получава 900 000 лева за създаване на външни водопроводи в селата Годешево и Туховища и за ремонт на улици.

Над 1 млн. лева получава община Гърмен, от тях 700 000 лева ще се изразходват за рехабилитация на уличната мрежа в обитаемоте места на общината, 20 000 лева са планувани за създаване на детска площадка в двора на СУ " Йордан Йовков " в село Осиково. 60 000 лева са за замяна на централния тръбопровод на село Скребатно. За реорганизация на моста над р. Канина сред селата Огняново и Марчево от кабинета " Борисов 3 " са обезпечени 80 000 лева.158 000 лева са отпуснати на днешното държавно съвещание за доизграждане на физкултурния салон в Обединено учебно заведение " Св. Климент Охридски " в село Дебрен.

За община Хаджидимово са обезпечени 400 000 лева за благоустрояване на улици в селата Абланица, Беслен, Блатска и Теплен.

По бюджета на община Якоруда са преведени 850 000 лева, като от тях 750 000 лева са планувани за пътя Конарско – Бел камен и 100 000 лева за реорганизация на площад и градска градина.

Община Петрич получава 1 млн. лева за създаване на обществен комплекс за хора с увреждания.

1 млн. лева са отпуснати на община Сандански за създаване на пътна връзка за обект " Спортно-рекреационен център ".

За ремонт на уличната мрежа в села на община Разлог са обезпечени 600 000 лева

1 млн. лева получава община Симитли за ремонт на улици в съставните села на общината.

В постановлението на Министерския съвет са планувани 580 000 лева за община Струмяни, с които да се построи нов тръбопровод, замърсен канал и асфалтиране в село Микрево.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР